...

ComNet

Udruženje elektronskih medija Srbije


Cilj Udruženja ComNet i njegovih članica je da odgovore na potrebe tržišta i unaprede svoju ulogu informativnog servisa građanki i građana.

NOVOSTI


Делегација Министарства у Женеви

27. maj 2024.

Делегација Министарства информисања и телекомуникација, предвођена министром Дејаном Ристићем, учествује на Форуму Светског самита о информационом друштву (WSIS)+20 и на Глобалном самиту под називом ,,Вештачка интелигенција за добро” који се одржавају у Женеви до 31. маја.

Током ова два важна међународна скупа предвиђено је обраћање министра, као и низ билатералних сусрета са шефовима других државних делегација и међународних организација.

Циљ Светског самита о информационом друштву је да се дефинишу смернице за развој глобалне дигиталне инфраструктуре и промовишу политике које би омогућиле инклузиван приступ информационим и комуникационим технологијама, док је Глобални самит вештачке интелигенције иницијатива која окупља водеће стручњаке из те области са циљем да истраже начине како вештачка интелигенција (AI) може позитивно да утиче на свет и допринесе решавању кључних глобалних изазов.

Оба догађаја организује Међународна телекомуникациона унија (ITU).