...

ComNet

Udruženje elektronskih medija Srbije


Cilj Udruženja ComNet i njegovih članica je da odgovore na potrebe tržišta i unaprede svoju ulogu informativnog servisa građanki i građana.

NOVOSTI


Udruženje elektronskih medija ComNet zahteva reakciju nadelžnih organa zbog pretnji predsedniku Vučiću

2. april 2020.

Udruženje elektronskih medija Comnet najoštrije osuđuje izjave mržnje i skandalozne pozive na ubistvo predsednika Srbije od strane Milovana Brkića.

Patološka mržnja kojom je prožeta izjava Milovana Brkića da građani, kako je rekao, imaju pravo da likvidiraju Vučića prelazi sve granice ne samo pristojnosti, nego i zdravog razuma. Ne samo zato što je reč o predsedniku države, nego i zato što je reč o čoveku, koji se danima nesebično bori protiv nevidljivog neprijatelja, kako bi zaštitio svoje građane. Takođe, reč je o čoveku, koji prolazi kroz tešku ličnu tragediju i bol zbog gubitka najboljeg prijatelja koga je nažalost odneo virus Korona. Da stvar bude gora, Brkić je pretio i celoj Vučićevoj porodici, u bezumnoj mržnji nabrajajući imena njegove dece. Zato kao udruženje odlučno zahtevamo reakciju nadležnih organa, ali i pitamo novinarska udruženja da li ih je sramota zbog izostanka reakcije? To što je Brkić već više puta demonstrirao potrebu neophodne pomoći stručnjaka za mentalno zdravlje ni najmanje ga ne amnestira od odgovornosti za ovakve skandalozne objave.

Takođe, pozivamo celokupnu srpsku javnost da osudi ovaj govor mržnje i jasno se distancira od pojedinaca, koji zagovaraju nasilje i ubistva i koji ne prezaju čak ni od toga da im meta budu najneviniji-deca.