...

ComNet

Udruženje elektronskih medija Srbije


Cilj Udruženja ComNet i njegovih članica je da odgovore na potrebe tržišta i unaprede svoju ulogu informativnog servisa građanki i građana.

NOVOSTI


Društvo novinara Niša najoštrije osuđuje mizogino i primitivno ponašanje Pavla Sekeruša

29. mart 2024.

Društvo novinara Niša najoštrije osuđuje mizogino i primitivno ponašanje Pavla Sekeruša profesora Filozofskog fakultet u Novom Sadu koji je na prostački način izvređao koleginicu novinarku dok je na trenu obavljala svoj posao.

Očigledno da su uzavrele političke strasti doprinele tome da pojedini profesori zaborave na važnost svoje uloge u društvu pa su dozvolili sebi neprimerene nastupe u javnosti.

Nekulturno ophođenje koje novinari nemaju priliku da vide ni kod „običnih ljudi“ sa kojima se svakodnevno sreću, došlo je od strane nekoga ko u svom radu treba da kreira mišljenje studenata, pa se postavlja pitanje ko nam to, i čemu uči studente na fakultetima.

Šta su maniri jednog profesora?

Da li je ovo uobičajeni odnos prema ženama?

Da li je ovo primer mladim akademcima?

Ko nam danas i kako obrazuje decu?

Smatramo da je ovakav odnos prema medijskim radnicima nedopustiv i pitamo se ko, u slučaju dešavanja na Univerzitetu u Novom Sadu, treba od koga da nauči lekcije, studenti od profesora ili profesori od studenata?

Vaspitanje i kultura su ipak nešto što svaki pojedinac ponese iz svoje kuće a očigledno da u ovom slučaju nemaju veze sa akademskim zvanjem.

 

Društvo novinara Niša